Wat doet een energetische behandeling precies?

energetische behandeling

Ieder mens heeft naast een fysiek lichaam ook een energetisch lichaam. Dit netwerk van energiebanen door je lichaam wordt je meridianenstelsel genoemd. Door je meridianen stroomt alle energie, waarmee je organen goed kunnen werken. Als er verstoringen in die energiebanen bestaan kun je fysieke klachten krijgen. De huisarts vindt daar geen oorzaak voor doordat die nu eenmaal geen energetische behandeling kan geven, maar in Rotterdam zit een praktijk waar dat wel kan. Je kunt daar terecht met een zeer breed scala aan klachten doordat verstoringen in je energiehuishouding zich op super veel manieren kunnen openbaren. Het zijn meestal de vage klachten waar je huisarts geen antwoord op heeft die het beste reageren op een energetische behandeling bij deze praktijk. Deze klachten worden vaak weggezet onder de noemer ‘stress’, maar daarmee ben je er natuurlijk niet in een keer vanaf. Wat de reden ook is dat he gestresst bent (of was), de kans dat je een blokkade in je energiesysteem hebt is groot. Je hebt immers niet voor niets fysieke klachten. Weliswaar is deze verstoring een gevolg van stress, maar als je er niets aan doet zullen de klachten blijven.

Preventief een energetische behandeling ondergaan

De reden dat veel mensen zo’n behandeling af en toe preventief ondergaan is dat je natuurlijk klachten beter kunt voorkomen dan genezen. Als jij het gevoel hebt dat je een redelijk stressvol leven leidt, en je daardoor gevoelig bent voor klachten als gevolg van een verstoring in je energiesysteem, dan kun je best af en toe een energetische behandeling ondergaan. Een energetisch therapeut kan namelijk voelen hoe het er voorstaat en jou weer helemaal terug in balans brengen. Niet alleen voorkom je daarmee dat je lichamelijke klachten krijgt als gevolg van stress, maar je voelt je er ook nog eens veel meer ontspannen en in balans door. Je kunt het leven als het ware veel beter aan als je af en toe een energetische behandeling ontvangt.

Energetische massage in Rotterdam

Bij diezelfde praktijk in Rotterdam als waar je de normale energetische behandelingen kunt ondergaan kun je ook een hele bijzondere, energetische massage boeken. Een massage is natuurlijk op zich al heel erg ontspannend, maar als je specifiek een energetische massage krijgt wordt er extra veel aandacht besteed aan de diverse meridianen en drukpunten in je lichaam. Alle energie in je meridianen kan dan weer vrijelijk stromen, waardoor je je kalmer, fitter en meer in balans voelt. Het is een extra duwtje in de rug voor mensen die veel stress ervaren, slecht slapen of ziek zijn. Je lichaam gaat na zo’n energetische massage namelijk zelf aan de slag met het herstellen van alles wat niet optimaal verloopt, en je hoeft daar helemaal niets voor te doen. En als je in de buurt van Rotterdam woont dan kun je daarvoor dus bij deze fijne praktijk voor energetische therapie terecht. Heb jij er al ervaring mee?