Op safari in Zuid-Afrika

Rondreis zuid-afrike

Zuid-Afrika is het land in het zuidelijkste puntje van het continent Afrika. In Zuid-Afrika wonen erg vriendelijke mensen, er heerst een goed klimaat en je hebt er prachtige natuur. Daarnaast is er ook een uitgestrekte kust in Zuid-Afrika. Zuid-Afrika komt enorm hard op als land waar toeristen graag naartoe gaan. Dit betekent dat er veel dingen in het land te doen zijn waar toeristen naar op zoek zijn. De belangrijkste reden waarom toeristen Zuid-Afrika bezoeken, zijn de grote nationale parken waar veel imposante dieren in het wild leven. Om de ‘big 5’ in levenden lijve te spotten, ben je in Zuid-Afrika voor een safari op de juiste plaats.

Safari

Wat houdt een safari precies in? Wanneer je een safari gaat doen maak je vaak een trektocht door een gedeelte van het land, in dit geval dus Zuid-Afrika. Een safari kan zelfs op maat voor jou gemaakt worden. Zo kan je precies aangeven wat jij wil doen in Zuid-Afrika, waardoor de tourguide jou vervolgens hier mee naartoe neemt. Het belangrijkste doel van een safari is het spotten van wilde dieren. Dit kan je doen door met een jeep door nationale parken te rijden. Hier leven wilde dieren namelijk in het wild. Je kan ze dus zomaar tegenkomen! Vaak weet de gids waarmee je op pad bent ongeveer waar de dieren zich kunnen bevinden. Hij zal je dus meenemen naar de plekken waar de wilde dieren vaak gezien worden. Natuurlijk is er geen garantie dat je wilde dieren zal gaan spotten, maar de kans is wel groot.

Andere dingen om te doen in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kan je tijdens je safari ook nog andere activiteiten inplannen. Omdat de safari op maat gemaakt wordt, kan je zelf aangeven wat je wil doen. Misschien wil je wel een dagje Kaapstad in, om hier de bezienswaardigheden te bekijken en de sfeer te proeven? Ook wil je misschien wel een dag zelf de natuur in, om bijvoorbeeld een berg te beklimmen. Het is allemaal jouw eigen keuze, dus dat het de reis van je dromen wordt, dat is zeker. Zuid-Afrika is een land waar van alles kan, dus daarmee zit je zeker goed. Voor een safari hoef je echter niet per se naar Zuid-Afrika te gaan. Bijvoorbeeld Botswana of Namibië lenen zich hier ook uitstekend voor. Als je wel naar Afrika wil, maar niet op safari, kun je ook voor iets anders kiezen, bijvoorbeeld een rondreis van 8 dagen door Marokko.