Cursus

Cursus voor docenten

Een cursus is een manier om je zelf bij te scholen. Het is geen studie, maar wel een manier waarop je nieuwe dingen bijleert. In een cursus kan je iets totaal nieuws leren, bijvoorbeeld schilderen of masseren, maar je kan ook een cursus doen in je eigen vakgebied. Als je een cursus in je eigen vakgebied doet, zorg je ervoor dat je up-to-date blijft met alle nieuwe ontwikkelingen. Een andere mogelijkheid is dat je nieuwe vaardigheden leert die je in jouw vakgebied kunt gebruiken. Het nemen van een cursus werkt dus altijd in je voordeel, want je leert er altijd iets nieuws van. Als je een docent bent, en dus in het onderwijs werkt, kan je ook een cursus volgen. Er zijn namelijk cursussen speciaal voor docenten.

Cursus voor docenten

In een cursus voor docenten kun je van alles leren. Bijvoorbeeld over het terugkrijgen van plezier in je werk. Het kan zo zijn dat het gebeurt dat je het plezier in je vak verliest door allerlei redenen. Misschien ervaar je te veel stress, omdat je het ook te druk hebt met zaken om het lesgeven heen. Het is in ieder geval belangrijk dat je leert vertrouwen op jezelf. Ook als je het plezier in het lesgeven niet verloren hebt, is het hebben van zelfvertrouwen erg belangrijk. Jij hebt ervoor geleerd om docent te zijn, dus het is ook de bedoeling dat jij het uitstraalt dat je er veel vanaf weet en dat je achter je beslissingen staat.

Jezelf verbeteren als docent

Naast dat je meer leert om zelfvertrouwen uit te stralen, leer je nog veel meer in een cursus voor docenten. Je leert ook om vertrouwen te hebben in je eigen kracht. Ook leer je vertrouwen te hebben in je kennis, kunde en persoonlijkheid. Het is belangrijk dat je achter je eigen beslissingen staat en vertrouwd op wat je zelf denkt en wil. Om jezelf te verbeteren als docent, kan je het beste meedoen aan een cursus waarin je van alles leert over vertrouwen. Door middel van casussen uit de praktijk, kun je leren hoe je het meeste vertrouwen uitstraalt. Ook kun je zo zien hoe andere docenten bepaalde zaken aanpakken en zo ook hiervan leren. Misschien vind je dat een van de docenten een perfecte techniek heeft voor een van jouw leerlingen. Deze techniek kun je dan van hem of haar overnemen.