Baby’s en eten

Baby hapjes maken

Een baby is een pasgeboren kindje. Zo’n kindje leeft aan het begin van zijn of haar leven vaak alleen op moedermelk. Een aantal keer per dag heeft hij of zij honger en begint hij te huilen. Dit betekent dat een baby zelf aangeeft dat hij of zij honger heeft. Na een tijdje krijgt een baby ook behoefte aan ander soort eten. Natuurlijk kan hij nog niet eten wat jij en je partner voor gerechten eten. Het kan soms best lastig zijn om te bepalen wat je baby al wel en wat hij nog niet kan eten. Voor veel ouders is het daarom handig om gewoon een potje uit de supermarkt te halen. Echter, in zo’n potje zitten vaak een hoop conserveringsmiddelen. Hierdoor gaat de voedingswaarde een stuk omlaag.

Babyhapjes maken

Omdat de potjes die in de supermarkt verkocht worden veel conserveringsmiddelen bevatten, kan het nuttig zijn om zelf voedsel voor je baby te maken. Het eerste wat een baby vaak eet is groente of fruit. Van groente en fruit kan je zelf gemakkelijk babyhapjes maken. Zo kan je zelf bepalen wat je baby binnenkrijgt en weet je ook zeker dat het vers is. Daarnaast bevat het eten geen overbodige stoffen, zoals conserveringsmiddelen. Door zelf babyhapjes te maken, zorg je er ook voor dat je baby niet gewend raakt aan geur- en smaakstoffen. Echter, hij leert zo juist natuurlijk voedsel waarderen en appreciëren. Je kan een babyhapje maken door verse groente en fruit in de blender te doen en te mixen. Vervolgens kan je het dan aan je baby geven.

Babyhapjes bestellen

Wat moet je nou doen als je zelf geen tijd hebt om babyhapjes te maken, maar je baby ook geen hapjes uit de supermarkt wil voorschotelen? Dan kan je ook babyhapjes bestellen. Door babyhapjes te bestellen, bespaar je jezelf de tijd om babyhapjes te maken. Toch weet je wel zeker dat je verse en gezonde babyhapjes binnenkrijgt. Als je bestelt, kan je namelijk zelf zien wat er in het potje zit. Vervolgens kan je ook kiezen hoe oud je baby is en wat je wil dat hij binnenkrijgt. Door dit allemaal te selecteren en in een box te doen, zorg je ervoor dat je meteen een maandvoorraad thuisbezorgd krijgt. Dit is natuurlijk super eenvoudig en even goed voor de baby als wanneer je het zelf maakt.