SEO voor je website

Heb je een eigen bedrijf en heb je nog geen website? Dan raden we je aan dat snel in orde te maken. Want een onderneming zonder website is toch echt niet meer van deze tijd. Mensen moeten eenvoudig kunnen zien wat jij voor hen kan betekenen, wat dit eventueel zal gaan kosten en hoe ze, als ze geïnteresseerd in je zijn geraakt, contact met je op kunnen nemen. Al deze informatie kan je kwijt op een eigen website. Maar een site hebben is één ding, gevonden worden op het internet, tussen al die andere websites, is een tweede. Hier komt SEO voor je website om de hoek kijken.

 

Hoog in Google

Maar nog even terug naar de website zelf: deze kan je zelf maken, bijvoorbeeld met de hulp van een CMS als WordPress, Wix of JIMDO maar vaak is het beter om dit uit handen te geven aan een bedrijf dat weet wat het doet. Er zijn veel bedrijven en zelfs particulieren die je kunnen helpen bij het bouwen van een website. Als je eenmaal een website hebt, wil je uiteraard bovenaan komen in Google. Dat is nog knap lastig, maar als je een beetje weet wat je doet, op het gebied van SEO, dan is het mogelijk om hoog te scoren op de zoekwoorden die voor jou van belang zijn.

 

Zoekwoorden die voor jou van belang zijn

Op welke zoekwoorden je hoog wilt scoren in Google, hangt natuurlijk helemaal af van wat voor soort je bedrijf je hebt en wat je doel is. Stel, je bent een slager in Urk. Dan zullen de meeste mensen in Urk wel weten dat jij een slager bent. Dit dorpje is, met ongeveer 20.000 inwoners, namelijk niet zo groot. En aangezien je als inwoner van Urk niet elke dag trekt hebt in vis, zal je vast weleens naar de slager gaan. Kortom, ze weten we je vast wel te vinden. Maar omdat Urk dus niet zo groot is, en de hoeveelheid potentiële klanten niet zo heel groot, zou het ook fijn zijn als mensen uit omliggende gebieden naar je slagerij komen. Je zou er dan voor kunnen kiezen om je website ook te optimaliseren op de zoekterm ‘slagerij in de buurt van Emmeloord’. Op deze manier zullen de mensen die op deze zoekterm zoeken, ook op jouw website komen.

SEO, de betekenis

SEO staat trouwens voor Search Engine Optimization en is een verzamelterm voor alles dat je doet om hoger in zoekmachines te komen. Het is hierbij van belang om de juiste zoekwoorden te kiezen, deze op de goede plekken te zetten en de verdere website volledig te optimaliseren.