Pomade in Rotterdam  

Pomade in Rotterdam  

Wanneer je wel eens bij een barbier bent geweest om je baard te laten stylen zal je vast en zeker weten dat barbiers hier een speciaal goedje voor gebruiken. Er zijn diverse soorten wax, gel en mouse op de markt verkrijgbaar, die ervoor zorgen dat je haar of je baard in model blijven zitten. Om ervoor te zorgen dat je baard zacht aanvoelt en glanst is er echter een ander product op de markt gebracht. Dit product is dan ook iets anders dan de wax of de gel die je gebruikt. Dit product heet pomade en is verkrijgbaar in diverse soorten. Je kunt bijvoorbeeld langs een barbershop gaan voor pomade in Rotterdam.

De verschillende soorten pomade

Pomade is een stylingproduct en verkrijgbaar in diverse soorten. Om het makkelijk te maken is pomade opgedeeld in twee verschillende soorten. Namelijk het stylingproduct wat is gebaseerd op olie en vetten en het stylingproduct wat gebaseerd is op water. De variant die gebaseerd is op water is relatief nog maar kort op de markt verkrijgbaar. De ouderwetse pomades werden gemaakt van varkensvet en later van producten die gebaseerd zijn op olie. Deze pomades drogen niet uit en worden ook niet hard. Dit maakt het product dus geschikt voor het creëren van strakke en gladde kapsels of baarden, en je kunt het er een aantal dagen in laten zitten waardoor je jouw haar of baard minder vaak opnieuw hoeft te stylen. Echter zit hier wel een groot nadeel aan, de pomades die gebaseerd zin op olie zijn moeilijk uit wasbaar. Dit in tegenstelling tot de pomades die gebaseerd zijn op water. Wel kan een op water gebaseerde pomade ervoor zorgen dat je haar of je baard hard wordt. Wanneer je echter al wat dunner wordend haar hebt, kan de op water gebaseerde pomade er wel voor zorgen dat haren aan elkaar gaan kleven, waardoor dunnen plekken of inhammen in het haar beter zichtbaar zijn. Pomade op oliebasis zorgt ervoor dat je haar goed blijft zitten en pomade op waterbasis zorgt ervoor dat je haar glanst. Je kunt dus beide producten te gelijk gebruiken.

De kwaliteit van pomade

Elk soort stylingproduct heeft zijn eigen kwaliteiten. De mate van de kwaliteit van de pomade kan worden aangeduid in hold, of shine. In tegenstelling tot wax of gel, zegt de hold niets over bijvoorbeeld het hard worden van je haar. Het zegt iets over de mate waarop je haar in model blijft zitten. Shine is de mate van het glanseffect in je haar. Zo kun je bijvoorbeeld met een pomade op oliebasis een echte wetlook creëren. Deze look wordt vaak aangenomen door watersporters bijvoorbeeld. Wanneer je graag wilt weten welke pomade geschikt is voor de styling van jouw haar of baard kun je hier altijd advies over vragen en je barbier bijvoorbeeld.