Autobanden

autobanden

Lees in deze blog alles over autobanden. Als er iets belangrijk is voor de veiligheid in het verkeer, dan zijn het de banden van de auto. Goede banden, op de juiste manier gemonteerd, zijn ook belangrijk voor het comfort. Dit niet alleen voor de inzittenden van de auto, maar ook voor de omgeving. De banden van een auto zijn dan ook aan te merken als een vitaal onderdeel wat aandacht vraagt. In ieder geval krijgt in deze blog de banden alle aandacht, in de hoop dat jij de autobanden alle aandacht laat geven.

Zo moeilijk is het toch niet?

Iets wat je vaak hoort, zo moeilijk is het toch niet, iedereen kan toch een wiel verwisselen? Klopt. in de racerij kunnen de monteurs dat zelfs in enkele seconden. Toch is het monteren van banden vakwerk. Ongetwijfeld zal je wel eens gezien hebben hoe dat gaat, de velg ingespannen, een beetje vet aan de band en een machine wringt de band om de velg. Daarna de band op druk zetten, onderaan de auto hangen, en met een luchtsleutel de wielmoeren aandraaien. Echter in dit verhaal ontbreekt het balanceren. Als dat niet goed gaat trilt de auto tijdens het rijden, en meestal is dat voelbaar aan het stuur. Door een stukje lood op de velg te plakken, maar wel precies op de goede plek, is de band met velg in balans. Banden die goed uitgebalanceerd zijn verhogen enorm het comfort. Het klopt dus, iedereen kan een wiel verwisselen, maar banden monteren is echt een vak, en laat dat over aan monteurs.

Wat voor band?

Banden hebben verschillende maten. De diameter van de velg is zoals het is, maar met de breedte is soms te spelen. Ook is er keus uit verschillende merken autobanden, waarvan sommigen op hetzelfde neerkomen omdat die banden uit dezelfde fabriek komen. Dan zit je nog met die zomer- winter- of all seasonbanden, en het verschil hierin is het profiel van de band. Door al deze keuzes bestaat de band die bij je auto past. Laat je hierin adviseren, want het zal zonde zijn als je auto op de verkeerde banden komt te staan. Monteurs begrijpen, als je voor een rek met banden staat, dat je dan niet weet welke band het beste is voor je auto.

Het juiste adres

Om de auto optimaal en veilig te krijgen, kun je niet zomaar overal terecht. De auto op de goede banden zetten zodat de veiligheid en het comfort optimaal is, kan niet overal.  Daarna is de auto weer veilig met een goede wegligging en een korte remweg. De autobanden zullen minimaal geluid maken zowel in als buiten de auto, en niet trillen tijdens het rijden. Tevens krijg je daar advies omtrent de omstandigheden, ga je bijvoorbeeld met die auto op wintersport, geef het aan want daar denken ze met je mee.